Kollama Dizisi

Bu Sitede Kollama Dizisi ile ilgili herşeyi bulabilir, paylaşabilir, görebilirsiniz
 
AnasayfaSSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 OKTAY USTANIN TARİFLERİ

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
imam_hattat_tipli_93
Admin
avatar

Erkek
Yengeç
Mesaj Sayısı : 130
Doğum tarihi : 18/07/93
Kayıt tarihi : 11/11/08
Yaş : 24
Nerden : -_-SAMSUN-_-

MesajKonu: OKTAY USTANIN TARİFLERİ   Perş. Kas. 13, 2008 9:44 pm


[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Malzemeler:


4 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su

İç harcı İçin:

200 gram kıyma
1 soğan
3 sivribiber
2 domates
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı salça
tuz,karabiber
sıvıyağ


Karıştırma kabına unu ve tuzu alın. Ortasını açıp içine mayayı koyun. Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun.
İç
harcı için karıştırma kabına kıymayı alın. Üzerine doğrayıcıdan
geçirilmiş soğan, biber ve domates karışımını ekleyin. Salçasını da
ilave ederek karıştırın.Tuz ekleyin.
Hamurları
ortalama 12 bezeye bölün. Uzun lavaş gibi açın. Üzerine açık yer
kalmayacak şekilde harçtan sürerek tepsiye alın. İyice ısınmış fırında
250 derecede kurutmadan pişirin. Bu hamurdan fırın tepsisine göre tam 6
etli ekmek çıktı. Çünkü yarısını dürüm için ayırmıştık. Pişen etli
ekmeklerin üzerine kıyılmış maydanoz serperek, limon dilimleri ile
servis edin.


Oktay Ustadan Biber Sos

Malzemeler:


1 kilo kırmızı biber
3 çorba kaşığı iri tuz
1 çay bardağı sıvıyağ

tavaya yağı alın.robotta kıydığınız kırmızı biberleri ve iri tuzu ilave
edin.10 dakika pişirin.sıcakken kavanoza koyun ve kapağını sıkıca
kapatın.kavanozu ters çevirerek bekletin.

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]


[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]


Malzemeler:


1 kilo havuç
2 soğan
2 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı kuş üzümü
tuz
zeytinyağ
domates
su

soğanları
piyaz doğrayın.biraz zeytinyağında soteleyin.slaş doğranmış havuçları
ekleyin.üzerine kuş üzümü ve pirinci serpin.en üste doğranmış
domatesleri koyun.biraz su iave ederek pişmeye bırakın.

----------------------------------------------------------------------------------

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]


[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]


Malzemeler:

2 patates
2 pırasa
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı un
1kase yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
sıvıyağ
tuz
su

Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyip bir iki Dakika pişirin. Üzerine küp
doğranmış
minik patatesleri ekleyin. Daha sonra pırasaları incecik doğrayıp
ekleyerek bir iki dakika soteleyin.Üzerine sıcak su,tuz ve karabiber
ekleyerek pişmeye bırakın. Sebzeler yumuşayınca terbiyesini hazırlayın.
Yoğurdun üzerine unu ekleyip telle çırpın. Üzerine sıcak su ekleyerek
terbiyeyi ılıtıp kaynayan çorbaya ekleyin. Kıvamını ayarlayıp bir taşım
kaynadıktan sonra kapatın. Servis kasesine aldığınız çorbanın Üzerine
eritilmiş tereyağı ve pulbiber karışımını dökün. Son derece lezzetli
favoriniz olabilecek bir çorba.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://members.lycos.co.uk/samanyolu65/
 
OKTAY USTANIN TARİFLERİ
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Sizce Oktay Ve Tayfası Saffet Ve Tayfası Keremlere Saldırılarmı?
» Anti Oktay Ve Cüceleri
» Tepside İçli Köfte
» Dilber Dudağı
» Anadolu motifleri, ve kullanım alanları

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Kollama Dizisi :: Samanyolu TV Programlar :: Yeşil Elma-
Buraya geçin: